Avto.info

Audi A5 in S5

Odslej enaka cena za kupe in sportback

Novi audi A5 coupe je uradno zapeljal na slovenske ceste, poleg sodobnejše tehnike, pametnejše elektronike in nekoliko drugačne oblike, pa prinaša še eno novost. Odslej bo namreč cenovno enak modelu A5 sportback, ki bo v salonih le nekaj dni za kupejem.

Petek, 17. februar 2017

V Audijevem slogu je tudi novi A5, tako v kupejevski kot sportback izvedbi, oblikovna evolucija svojega predhodnika, pa čeprav gre za povsem nov avtomobil. Zasnovan je na prilagodljivi platformi MLB, zaradi česar je povprečno za okoli 60 kilogramov lažji od prejšnjega (sportback celo 85 kilogramov), kljub temu, da je malenkost večji.

V notranjosti se močno zgleduje po novem A4, vključno z opcijskim barvnim zaslonom namesto analognih merilnikov. Prostora je po zaslugi daljšega medosja za potnike nekoliko več (dodatnih 12 milimetrov za kolena na zadnjih sedežih), prav tako pa je s 465 litri za deset litrov večji tudi prtljažni prostor.

Motorna paleta je za začetek omejena na tri dizelske in tri bencinske stroje. Osnova sta turbobencinski in turbodizelski dvolitrski stroj s 140 kW (190 KM). Dizelska ponudba se nadaljuje z dvema različicama trilitrskega V6, ki zmoreta 160 oziroma 200 kW (218 oz. 272 KM). Vrh bencinske ponudbe v A5 je dvolitrski štirivaljnik s 185 kW (252 KM), najbolj športne zmogljivosti pa obljublja S5 s trilitrskim turbo bencinskim šestvaljnikom, ki ponuja 260 kW (354 KM). Slednji je opremljen z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, do stotice pospeši v le 4,7 sekunde, stane pa okroglih 75 tisočakov.

Manj boleč za denarnico je osnovni turbodizel, ki stane 44.500 evrov, še cenejši pa je vstopni bencinski model za 43.900 evrov. Cene veljajo tako za izvedbo coupe kot sportback, medtem ko za kabrioleta še niso znane (k nam bo pripeljal marca). Najbolj vročo izvedba A5 coupe pa se obeta že to jesen, saj bo na voljo brutalni RS5 z motorjem, ki bo ponujal kar 335 kW (456 KM). RS5 sportback pričakujemo v jeseni 2018.

Tako je videti notranjost motorja, če nalijete preveč olja

Motorji z notranjim zgorevanjem potrebujejo olje - imajo namreč veliko gibljivih de
Novice

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.