Avto.info

Dnevnik Beer Bullija - 4.del

Beer bulli je glavna zvezda večera in zabave

Bili smo na zabavi ob uspešnem začetku kampanje na Adrifundu.

Petek, 17. marec 2017

»Zastonj pivo! Zastonj pivo!« je odmevalo nekega večera iz mehanične delavnice CRC Trgovina in predelava vozil na vzhodni strani prestolnice. V njej se je zbralo več kot sto ljudi, ki so nazdravljali in občudovali glavno zvezdo večera: volkswagna T1, ki je bil po 30 letih pozabe in propadanja rešen iz struge reke Rižane. »Z res velikim ponosom lahko povem, da je kampanja na Adrifund crowdfundingu več kot uspešno štartala. Samo v enem tednu smo zbrali polovico iskanega zneska!« je ob osvetljenem bodočem Beer Bulliju oznanil njegov rešitelj Matej Špehar. 

Kakšni so načrti za obnovo?

Kombi gre sedaj, ko je opravil vse promocijske aktivnosti, v razrez. Tadej Korošec, šef njegove predelave v potujočo pivnico, ga bo razstavil na posamezne dele - tako kot so ga leta 1961 sestavili v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu. Kar bo uporabno, bo obnovil, nekatere dele pa bo zaradi dotrajanosti potrebno kupiti nove. Sreča pri tem je, kot ugotavlja Matej, da je trg nadomestnih delov za ta legendaren kombi, resnično živahen. »Trenutna ocena je, da bomo uporabili vsaj polovico obstoječega avtomobila,« še doda Tadej. Za obnovo je predvidenih 600 ur dela in upamo, da bo Beer Bulli na ceste zapeljal 3. avgusta. »Z njim se bomo odpeljali v njegov rojstni kraj, 1000 kilometrov oddaljen Wolfsburg, kjer bo avgusta potekalo največje srečanje njegovih bratov, Bulli Summer Fest. Seveda se tja ne bomo odpeljali prazni, naložili bomo polne sode slovenskih pivovarjev. In Nemcem pokazali, kaj znajo zvariti naši pivovarski mojstri!«

Še lahko prispevate

Crowdfunding kampanja se zaključi konec meseca, če pa bi radi imeli veterana polnega piva na vaši zabavi, pikniku, rojstnem dnevu, poroki ali poslovnem dogodku, si ga lahko rezervirate sedaj, tako da podprete projekt prenove. In avgusta se bo vrnil prerojen! Več na Adrifundovi spletni strani (klik) ali spletni garaži Beer Bullija (klik).

Reportažo si lahko ogledate tudi v aktualni številki revije Avto fokus (212).

Oddaj komentar

Dizelski motor je mrtev! Po 45 letih je veliki proizvajalec sprejel najtežjo odločitev doslej

Volvo je pravkar izdelal svoj zadnji avtomobil z dizelskim motorjem. Znamka v lasti
Novice

Spor zaradi parkirišča za stanovalce: Sosedje so mu v garaži zazidali BMW

V središču madridskega okrožja Chamberí, kjer se iskri kot v večini velikih sta
Novice

Keanu Reeves zaradi Akrapoviča prispel v Slovenijo

Po poročanju portala 24ur je znani ameriški igralec Keanu Reeves pred dvema dnevom
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.