Avto.info

200. izdaja

Izšla je nova, jubilejna številka Avto fokusa

No, pa smo jo naredili, že dvestoto številko vaše najljubše avtomobilistične revije zapored.

Torek, 15. marec 2016

Doslej imamo za seboj 1.500 testiranih avtomobilov in preko 2.000.000 prevoženih kilometrov (lahko rečemo, da smo petdesetkrat zaokrožili okoli Zemlje), 17 let izkušenj pa smo z vami delili tudi tokrat. V najbolj zanimivi in eni izmed najbolj obsežnih izdaj Avto fokusa doslej!

Stik z najbolj svežimi novostmi smo za vas držali na najpomembnejšem evropskem avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer smo med številnimi novostmi največ slin pocedili na ultra-superlativnemu bugattiju chironu s kar 1.500 'konji', ki ga poženejo do elektronsko omejenih 420 km/h! Najbolj dosegljive sanje v svetu Audijevih športnih terencev po novem predstavlja mali Q2, medtem ko sta se ljudem z bolj omejenimi financami predstavila petvratni in karavanski fiat tipo. Seveda tudi letos ni manjkali mičnih gospodičen in drugih zanimivosti.

V prihodnost smo ogledali na Bavarskem, kjer zopet pripravljalo pravi naval novosti, z novo serijo 3 na čelu. Razkrili pa smo tudi veliko drugih BMW-jevih novosti, ki jih bodo postregli vse tja do leta 2021.

Prvič smo se usedli za volan novega renaulta megana, toyote prius, honde jazz in kie sportage, ki vsak na svojem področju pomenijo prelomnico v svetu avtomobilizma. Preizkusili smo tudi prenovljena subaruja XV ter foresterja z obveznim simetričnim štirikolesnim pogonom.

Bogat nabor vsebin je izdatno založen v rubriki testov, med katerimi kot rock zvezda izstopa audi R8 plus, o katerem vse pove dejstvo, da je bližnji sorodnik lamborghinija huracana. Med preostalimi osemnajstimi testi so športno terenski land rover dicovery sport, nissan qashqai, lexus RX 450h, fiat 500X, volvo XC60, mini countryman cooper SD park lane in range rover evoque. Družinam prijazni so toyota avensis karavan, opel zafira tourer, VW touran, hyundai i40 wagon in BMW 320d touring, medtem ko bodo tisti, ki vseeno radi malce izstopajo najraje prebrali teste alfe romeo giuliette QV in bivšega citroëna DS5 bluehdi 180.

Ker je letos spremljanje dirk formule 1 v Sloveniji pod vprašajem, je še toliko bolj pomembno, da za ljubitelje kraljice motošporta poskrbimo mi. Vse o novi sezoni boste izvedeli v obsežnem pregledu moštev voznikov in dirkališč, z ekskluzivnimi novicami ter zgodbami iz ozadja. Pristavili smo tudi koledar vseh dirk razburljivega prvenstva motoGP v letu 2016 in se poveselili ob prvi slovenski zmagi v najbolj prestižnem razredu motokrosa MX-GP. Zvezda dirke v Katarju je bil Tim Gajser!

Ob vsem navdušenju pa vseeno nismo pozabili na naše redne rubrike in se v tehniki posvetili audiju SQ7, prvemu serijskemu avtomobilu z električnim turbopolnilnikom ter strokovno obdelali avtomobilske stabilizacijske sisteme.


Veliko užitkov v branju!

Prelistajte revijo (klik)

Oddaj komentar

Tako je videti notranjost motorja, če nalijete preveč olja

Motorji z notranjim zgorevanjem potrebujejo olje - imajo namreč veliko gibljivih de
Novice

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.