Avto.info

Mercedes-benz razred E

Širitev ugledne družine

V Slovenijo je prispel novi Mercedesov srednje veliki kupe s podpisom Roberta Lešnika. Zanj je treba odšteti najmnaj 53.250 evrov. Ponudbo sta dopolčnila tudi novi karavan ter terenska različica allterrain.

 

Avtor: Borut Fakin / Foto: Borut Fakin
Sobota, 8. april 2017

V primerjavi s predhodnikom je novi model dobrih 12 centimetrov daljši, dobrih sedem centimetrov širši in le tri centimetre višji. Obenem je pridobil tudi nekaj več kot 11 centimetrov v medosju, v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi prijemi Roberta Lešnika pa ima precej krajši zadnji previs.

Oblika armaturne plošče jasno povzema tisto iz limuzine, pri čemer jo krasijo zračne reže v obliki turbine. Nove so tudi dvobarvne kombinacije usnjenega oblazinjenja.

Ob začetku prodaje so na voljo tri bencinske in ena dizelska različica z razponom moči od 135 do 245 kilovatov (od 184 do 333 KM). Vsi modeli imajo serijsko vgrajen devetstopenjski samodejni menjalnik 9G-tronic.

Jeseni in prihodnje leto bodo ponudbo postopoma dopolnile še štiri dizelske in tri bencinske različice, vključno z modelom E 50 AMG 4matic, ki ga poganja kombinacija bencinskega motorja s 320 kilovati ter elektromotorja (ISG) s 15 kilovati (456 KM).

Cene za različice, ki so na voljo ob začetku prodaje, se gibljejo od 53.250 do 79.230 evrov.

Že konec minulega leta se je limuzini razreda E uradno pridružil tudi novi karavan. Ta poleg čisto nove oblike v primerjavi s predhodnikom prinaša za slabih sedem centimetrov daljšo medosno razdaljo ter za tri centimetre krajši zadnji previs. V lepo zaobljenem zadku skriva prtljažnik, ki je nekoliko manjši kot pri predhodniku in meri od 640 do 1.820 litrov.

Malce bolj posebno novost pa predstavlja terenska različica allterrain. Slednjo odlikuje robusten videz z zaščitami odbijačev in blatnikov ter 19-palčna platišča iz lahke litine. Terenske zmogljivosti ji, poleg serijskega štirikolesnega pogona 4matic, zagotavljajo še dodatni trije centimetri oddaljenosti od tal ter dodaten vozni program allterrain.

Za novi karavan so na voljo štiri dizelske in šest bencinskhi različic, med katerimi predstavljata vrh ponudbe športni izvedbi AMG E 63 4matic + ter AMG E 63 S 4matic+. Sredi letošnjega in do konca prihodnega leta bo dizelsko ponudbo obogatilo pet novih različic, vključno z dvema zmogljivejšima izvedbama allterrain, slednja je namreč ob začetku prodaje na voljo le v izvedbi E 220 d.

Cene karavana razreda E se gibljejo od 49.700 do 174.550 evrov.

Podrobneje o novi članih družine razreda E pa že čez nekaj dni v novi štrvilki naše tiskane izdaje (AF 213).

Oddaj komentar

Tako je videti notranjost motorja, če nalijete preveč olja

Motorji z notranjim zgorevanjem potrebujejo olje - imajo namreč veliko gibljivih de
Novice

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.