Avto.info

Hyundai i30

V Slovenijo je pripeljal novi Hyundaijev kompakt

Včeraj je na slovenske ceste končno zapeljal novi hyundai i30, za katerega je treba odšteti vsaj 13.990 evrov.

Sreda, 1. marec 2017

Toliko (z upoštevanimi 2.000 evri promocijskega prihranka) namreč stane vstopna različica z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s 73 kW (100 KM) in opremo trend, najcenejši dizelsko gnan i30 (1.6 CRDi s 70 kW/95 KM, oprema trend) stane 16.890 evrov.

Oprema je sicer razdeljena v štiri pakete in že v osnovi, še posebej na področju varnosti, zelo bogata. Izbirati je mogoče še med šestimi motorji (trije bencinski in tri različice dizelskega stroja) z razponom moči med 70 in 103 kW (med 95 in 140 KM) ter samodejnim sedemstopenjskim menjalnikom z dvema sklopkama namesto ročnega.

Paket varnostne opreme, ki  novega i30 postavlja na sam vrh razreda, med drugim šteje sistem za samodejno zaviranje v sili, pametni tempomat, opozarjanje na promet pri vzvratni vožnji s parkirišča, sistem za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu, samodejno preklapljanje med dolgim in zasenčenim snopom žarometov ter sistem za opozarjanje na utrujenost voznika.

V notranjosti ima glavno vlogo sredinsko nameščen zaslon na dotik, ki je na voljo v 20,3-centimetrski izvedbi, sistem pa so nadgradili z najhitrejšim procesorjem doslej in s tem dosegli izjemno hitrost in odzivnost. Poleg vrhunskega ozvočenja in bluetootha vključuje tudi navigacijsko napravo s sedemletno naročnino na storitve TomTom Live.

Toliko za zdaj, podrobneje o novem i30 pa v prihodnji številki, kjer bomo v sklopu reportaže z avtomobilskega salona v Ženevi poročali tudi o njegovi karavanski različici wagon. Ne zamudite!

Oddaj komentar

Tako je videti notranjost motorja, če nalijete preveč olja

Motorji z notranjim zgorevanjem potrebujejo olje - imajo namreč veliko gibljivih de
Novice

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.