Avto.info

Volkswagen ID.7

Težko pričakovana prestižna električna limuzina je tu

Volkswagnova ofenziva z modeli ID se nadaljuje z največjim modelom doslej. ID.7 je skoraj petmetrska limuzina, ki prinaša sodobnejšo pogonsko tehniko in najnovejšo programsko opremo.

Četrtek, 11. januar 2024

Družina vozil ID vztrajno raste, saj je ID.7 že peti model v ponudbi. Obstoječim ID.3, ki je bil nedavno prenovljen, ID.4, ID.5 in ID. buzz se je sedaj čisto na vrhu pridružil še največji model. V dolžino meri le malenkost manj kot pet metrov in ima skoraj trimetrsko medosno razdaljo, aerodinamična zunanjost pa zagotavlja izjemen količnik zračnega upora, ki znaša le 0,23. Seveda so oblikovalci slednje dosegli z razmeroma preprosto zunanjostjo, ki nima pretirano izrazitih potez, česar smo pri večini modelov ID sicer že vajeni. Posledica tega je deklariran doseg z enim polnjenjem, ki znaša največ 621 kilometrov. To velja za model z baterijo s kapaciteto 77 kWh, medtem ko kasneje prihaja tudi zmogljivejša različica s kapaciteto 86 kWh, ki naj bi zmogla preko 700 kilometrov neprekinjene vožnje.

Posledica izdatnih zunanjih dimenzij je zelo prostorna notranjost z razkošjem tako na sprednjih kot zadnjih sedežih, medtem ko prtljažnik sprejme le zmernih 532 litrov prtljage. Dostop je zaradi odpiranja skupaj z zadnjim steklom odličen, žrtev aerodinamike pa dejstvo, da na prtljažnih vratih ni brisalca.

Na armaturni plošči ima glavno vlogo kar 38-centimetrski (15-palčni) zaslon z vmesnikom nove generacije 4.0, ki omogoča nastavljanje bližnjic za upravljanje glavnih funkcij, kot so klimatska naprava, avdio naprava in telefon. V armaturno ploščo pred voznikom je vgrajen manjši zaslon za prikaz glavnih informacij, tu pa je tudi projicirni zaslon z obogateno resničnostjo.

Ob začetku prodaje je ID.7 na voljo le z enim elektromotorjem na zadnji osi, pri čemer gre za novo generacijo motorja z boljšo učinkovitostjo in zmogljivostjo. Zmore namreč moč 210 kilovatov (286 KM) in 550 Nm največjega navora, medtem ko je predhodni model zmogel le 310 Nm. Mimogrede, novi motor bodo začeli vgrajevati tudi v vse različice (sorodnih) modelov ID.4 in ID.5. Pozneje, natančneje v 24. tednu letošnjega leta, bo ponudba ID.7 bogatejša za prej omenjeno različico z večjo baterijo, pa tudi za izvedbo GTX z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom ter karavansko izvedbo tourer.

Že zdaj pa je zelo pomembna informacija za vse, ki jih mika nakup katerega od modelov ID posebna ponudba, ki so jo pri podjetju Porsche Slovenija pripravili v sodelovanju s proizvajalcem. Gre namreč za posebne izvedbe 4ALL, ki so na voljo za modele ID.3, ID.4, ID.5 ter najnovejšega ID.7. Za približno tisočaka doplačila v razmerju do skromno opremljene osnovne izvedbe, kupec dobi zares bogat paket opreme, ki pri ID.3 pomeni prihranek v višini 6.395 evrov, pri ID.4 7.635 evrov in pri ID.5 kar 8.535 evrov. Podobno je tudi pri ID.7, kjer osnovna izvedba pro stane 54.341 evrov, bogato opremljena pro 4ALL pa z vključeno kovinsko barvo, navigacijo, ergoActiv sedežema z masažno funkcijo in IQ. Light matričnimi žarometi stane 55.346 evrov. Ceno lahko kupec najprej zniža za gotovinski popust v višini dveh tisočakov, pa še za dodatne tri v primeru izbire Porsche financiranja. Če od tega odštejemo še eko subvencijo, pridemo na okoli 46 tisočakov, kar ID.7 ob vsem, kar ponuja, zagotovo uvršča med bolj atraktivne ponudbe na trgu.

Tako je videti notranjost motorja, če nalijete preveč olja

Motorji z notranjim zgorevanjem potrebujejo olje - imajo namreč veliko gibljivih de
Novice

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.