Avto.info

Volkswagen caddy 2.0 TDI alltrack

Avto fokus test: Terenska šminka

  • Brez štirikolesnega pogona stavi predvsem na terenski videz
  • Z najšibkejšim dvolitrskim dizlom je razmeroma varčen, a vse prej kot poceni
Avtor: Borut Fakin / Foto: Jernej Prelac
Nedelja, 23. julij 2017

Nekoč cross caddy je postal caddy alltrack, a bistvo ostaja enako. Gre torej za avtomobil, ki s spodnjim delom odbijačev, obrobami blatnikov in pragovi v črni barvi ter zaščito podvozja daje vedeti, da gre za terensko naravnan model. A v primeru, da (tako kot naš testni primerek) ni opremljen s štirikolesnim pogonom, je to vse, kar ga s terenom povezuje.

Zaščite karoserije in 15,5-centimetrska oddaljenost nam sicer omogočajo, da se malce bolj brez skrbi zapeljemo na kakšen makadam, a ne povsem brez zadržkov, saj se zdijo bleščeča platišča vseeno bolj primerna za na asfalt.

Notranjost je kljub dostavniškemu izvoru urejena povsem v slogu osebnih avtomobilov. To velja zlasti za voznikov prostor, kjer je vse pri roki. Enako lahko rečemo za materiale, ki so prijetni na otip in dajejo dober občutek kakovosti. Dostavniška duša pa se pokaže v drugi vrsti, kjer je dovolj prostora v vse smeri, a zaradi razmeroma kratkih sedal treh posameznih sedežev in razmeroma navpičnega položaja naslonov ne gre pričakovati udobja na ravni klasičnih osebnih avtomobilov. Podobno velja tudi za udobje v vožnji. Voznik in sovoznik se ne moreta pritoževati, medtem ko zna potnike zadaj pri vožnji čez neravnine kar pošteno stresti.

Caddy alltrack je prostoren in bogato opremljen, ki pa, zlasti pri udobju v vožnji, ne more skriti dostavniške zasnove.


Nobenih pretresov pa ne povzroči dvolitrski turobodizel, ki v najšibkejši različici razvije 75 kilovatov (102 KM). Ne moremo reči, da to ni dovolj, obenem pa ne moremo pričakovati presežkov. Stroju serijsko pripada dobro preračunan petstopenjski ročni menjalnik. Caddy s to kombinacijo ni ravno poskočen, je pa razmeroma varčen. Na testu je v povprečju porabil 6,4 litra na 100 kilometrov.

Čeprav je varčen, pa žal ni poceni. Z nekaj dodatki, kot so biksenonski žarometi in prilagodljivi tempomat, se njegova cena z osnovnih 25 povzpne na 28 tisočakov, kar je za avtomobil, ki ne more skriti dostavniških korenin, veliko.

 

Volkswagen caddy 2.0 TDI alltrack 
 Vozilo in motor potniški dostavnik, 5 vrat, 5 sedežev; Motor: turbodizelski, vrstni štirivaljnik, 1968 ccm, 75 kW (102 KM) pri 2.900/min, 250 Nm pri 1300/min; Menjalnik: ročni, 5-stopenjski; Pogon: na sprednji kolesi; EuroNCAP: 4.
  Velikost:  4430 x 1793 x 1824 mm; Medos. razdalja: 2682 mm; Pnevmatike: 205/50 R17; Masa/nosilnost: 1457/798 kg; Prtljažnik: 750–3030 l.
  Največja hitrost:  172 km/h; Pospešek (0–100 km/h): 12,9 s; Poraba goriva (EU): 5,3/4,1/4,6 l/100 km; Povprečje na testu: 6,4l/100 km; Izpust CO2: 119 g/km.
  Cena:  osnovni model (1.2 TSI trendline): 17.285€, testno vozilo: 27.999 €; Porsche Slovenija, d. o. o., Ljubljana.
videz, prostornost, oprema udobje na zadnji klopi, hrup pri višjih hitrostih brez napak

Oddaj komentar

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Dizelski motor je mrtev! Po 45 letih je veliki proizvajalec sprejel najtežjo odločitev doslej

Volvo je pravkar izdelal svoj zadnji avtomobil z dizelskim motorjem. Znamka v lasti
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.