Avto.info

Volkswagen touareg

Ljudski aristokrat

Sedli smo za volan tretje generacije touarega Volkswagnovega velikega športnega terenca, ki je vse prej kot ljudski. Ponaša se s štirikolesnim krmiljenjem, omogoča polsamodejno vožnjo in lahko vleče 3,5-tonsko prikolico. Sprva na voljo z dizelskim V6, kasneje z bencinskim V6 in kot priključni hibrid. K nam bo prispel junija.

Avtor: Borut Fakin / Foto: BF
Petek, 11. maj 2018

Touareg tretje generacije je del Volkswagnove aristokracije, saj sodi v družino luksuznih športnih terencev, ki so zasnovani na skupni platformi MLB evo, med katerimi najdemo audi Q7, bentley bentaygo, lamborghini urus in porsche cayenne. Osnovna oblika karoserije ne prinaša revolucionarnih novosti, saj pričakovano ohranja poznano silhueto. Obenem pa le-ta vsebuje glavne elemente novega hišnega oblikovalskega sloga, vključno z mogočno masko s poudarjenimi vodoravnimi linijami.

Drznejši pristop in posledično večji napredek je viden v potniškem prostoru, kjer nas lahko pričaka opcijski innovision cockpit. Tega, poleg 30,5-centimetrskega (12-palčnega) barvnega zaslona namesto merilnikov, sestavlja tudi ogromen, kar 38,1-centimetrski (15-palčni) zaslon na dotik na sredinski konzoli. Glavno vlogo imajo torej na dotik občutljiva površina, ki zamenjuje klasične gumbe in stikala. Slednja so namenjena praktično le še zagonu in zaustavitvi motorja, upravljanju glasnosti multimedijske naprave ter izbiri voznih načinov in nastavitvam vzmetenja.

Pri novih tehnologijah, ki sodijo med glavne vrline novinca, velja med drugim omeniti sistem za polsamodejno vožnjo v zastojih do hitrosti 60 km/h, sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev, projekcijski zaslon (head-up), sistem za nočni vid night vision, ki je prvič na voljo v Volkswagnovem modelu, ter visoko zmogljive matrične led žaromete.

Ob začetku prodaje bo na voljo trilitrski dizelski V6 TDI z 210 kilovati (286 KM), ki bo malce kasneje dobil šibkejšo različico s 170 kilovati (231 KM). Jeseni se jima bo pridružil trilitrski bencinski V6 TSI, ki zmore 250 kilovatov (340 KM), za njim pa še štirilitrski V8 TDI s 310 kilovati (422 KM). Še nekoliko kasneje bo na voljo tudi priključni hibrid z 266 kilovati (362 KM).

Novi touareg bo v Slovenijo prispel v sredini junija. Cene dizelskega modela s trilitrskim motorjem TDI z 210 kilovati (286 KM) se začnejo pri 63.265 evrih, medtem ko bo za šibkejšo izvedbo treba odšteti najmanj 59.540 evrov.

Podrobneje o novem ponosu iz Wolfsburga pa v prihodnji številki revije Avto fokus (AF226).

 

Oddaj komentar

Tako je videti notranjost motorja, če nalijete preveč olja

Motorji z notranjim zgorevanjem potrebujejo olje - imajo namreč veliko gibljivih de
Novice

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.