Avto.info

Subaru solterra

Prvi električen, a še vedno pravi subaru

Subarujev prvi električni model je križanec s štirikolesnim pogonom. Pri nas je na voljo z dvema bogato založenima paketoma opreme za najmanj 60.400 evrov.

Petek, 11. november 2022

Že na prvi pogled je jasno, da je Subarujev električni križanec v tesnem sorodu s toyoto bZ4X. S slednjo si namreč deli platformo e-TNGA (po Subarujevo e-SGP) in še kaj. Toyota je zanj prispevala znanje na področju elektrifikacije, Subaru pa bogate izkušnje glede štirikolesnega pogona in terenskih zmogljivosti. V dolžino meri 4,69 metra, medosna razdalja znaša 2,85 metra, njegova karoserija pa je od tal odmaknjena 21 centimetrov.

Dva elektromotorja mu skupaj zagotavljata 160 kilovatov (218 KM) moči in 337 Nm največjega navora. Vgrajeno ima baterijo s kapaciteto 71,4 kilovatne ure, pri čemer vozilo v kombinaciji z 18-palčnimi kolesi z enim polnjenjem po meritvenem ciklu WLTP prevozi do 465 kilometrov, z 20-palčnimi pa občutno manj oziroma le 414.

Subarujevi avtomobili so bili od nekdaj znani po tem, da omogočajo brezskrbno vožnjo tudi na zahtevnejših podlagah in solterra pri tem ni izjema. Poleg štirikolesnega pogona, ki ne deluje z mehansko povezavo, temveč z enim elektromotorjem na vsaki osi, za terensko vožnjo ponuja še sistema X-mode in grip control. Le-ta preprečujeta blokiranje koles, s čimer zagotavljata oprijem ter omogočata krmiljenje in nadzor nad vozilom.

Futuristično oblikovana kabina z osrednjim 31,2-centimetrskim (12,3-palčnim) zaslonom na dotik ter pred voznikom nameščenim 17,8-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom za prikaz glavnih podatkov v zvezi z vožnjo ponuja dovolj prostora in udobja za pet potnikov, v zadku pa še lahko dostopen prtljažnik s 452 litri prostornine.

Bogata serijska oprema se deli na paketa 4E-xprerience in 4E-xperience+, pri čemer prvi med drugim vključuje multimedijsko napravo z navigacijo, električno pomična sprednja sedeža ter praktično popoln nabor varnostnih in asistenčnih sistemov. Drugi temu dodaja še luksuzne elemente, kot sto oblazinjenje iz umetnega usnja, panoramska steklena streha, spominska funkcija voznikovega sedeža, ogrevanje volanskega obroča in zadnjih sedežev ter 20-palčna platišča.

Solterro je že mogoče naročiti tudi pri nas, pri čemer je treba za vstopni model odšteti 60.400, za bolje opremljeno različico pa 64.400 evrov. Podrobneje o njej z vtisi s prve vožnje  že čez nekaj dni v novi številki naše tiskane izdaje (AF280).

Oddaj komentar

Cybertruck se je pokvaril 56 km po prevzemu, odgovor Tesle: puščanje hladilne tekočine ni okviru garancije

Tisti, ki hrepenijo po cybertrucku v svoji garaži, so razumljivo navdušeni, ko do�
Novice

Velika statistika okvar: električni se kvarijo manj pogosto kot klasični avtomobili

Nemškemu avtoklubu ADAC ne zmanjka dela: leta 2023 je bil "rumeni angel" na pomoč
Novice

Bi želeli parkirati v središču Amsterdama? Ni problema, ampak pripravite pol milijona evrov

Skoraj pol milijona evrov za 18 kvadratnih metrov na najboljši lokaciji! Po tej cen
Novice

To je novi ferrari z znamenitim V12!

Kot je razvidno že iz imena, novega ferrarija poganja dvanajstvaljni motor, atmosfe
Novice

Novi Renaultov križanec je symbioz

V dolžino meri 4,41 metra in tehnično temelji na enaki platformi CMF-B, kot clio i
Novice

Polestar je predstavil novo tehnologijo ultra hitrega polnjenja: od 10 do 80 odstotkov v samo 10 minutah!

Strah glede dosega je postal že malce zavajajoč izraz. Nekatera električna vozila
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.