Avto.info

Citroën C3

Unikat za vsakega slovenskega kupca

Pred kratkim osvežen Citroënov malček C3 želi kupce pritegniti predvsem z bogato možnostjo personalizacije, nadpovprečnim udobjem in bogatejšo ponudbo sodobne tehnologije.

Četrtek, 8. oktober 2020

Leta 2016 predstavljena aktualna generacija modela C3 je bila nared za osvežitev, ki so jo Francozi izkoristili za posodobitve na praktično vseh področjih. Oblikovno je najbolj spremenjen sprednji del, ki ima nove led žaromete (serijsko) in kromiranie dodatke. Med opaznejšimi novostmi so še drugače oblikovane obloge - zračni mehurčki na vratih in nekaj novih videzov za aluminijasta platišča. Na kar so pri Citroënu še najbolj ponosni pa so bogatejše možnosti personalizacije. Namesto 36 kombinacij barv karoserije, strehe in nalepk, je sedaj možno izbirati med kar 97 alternativami. Ob tem velja omeniti, da so bile doslej dvobarvne različice zunanjosti med slovenskimi kupci zelo priljubljene. Izbralo jih je kar 72 odstotkov vseh, ki so iz salona odpeljali C3.

Tudi kabina se lahko pohvali z novimi kombinacijami, med katerimi prav gotovo izstopa skandinavsko navdahnjena različica z lesenimi vložki. Ker je ena od glavnih odlik C3 prav udobje, ni presenetljivo, da so tudi tu na voljo iz drugih modelov poznani sedeži advanced comfort, ki imajo med drugim 15 milimetrov debelejše oblazinjenje.

Ker gre za avtomobil v segmentu cenovno občutljivih kupcev, pretirano naprednih in dragih asistenčnih sistemov niso ponudili, a jih C3 vseeno ponuja kar dvanajst. Novost so sprednji parkirni senzorji, v ponudbi pa ostajajo sistem za zaviranje v sili, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in drugi.

Motorizacija je tisti del, ki je doživel najmanj sprememb, saj v ponudbi ostajajo dva bencinska in en dizelski motor. Osnova je 1,2-litrski bencinski trivaljnik z 61 kW (83 KM), ki mu ukazuje petstopenjski ročni menjalnik, medtem ko ima 81-kilovatna izvedba (110 KM) 6-stopenjski ročni ali robotiziran menjalnik z enakim številom prestav. Turbodizel ima moč 75 kW (102 KM) in bo imel do decembra petstopenjski ročni menjalnik, nato pa pride izboljšana in čistejša verzija euro 6.3 s prestavo več, a tudi okoli 350 evrov višjo ceno.

Po ceniku naj bi za prenovljeni C3 morali odšteti vsaj 13.050 evrov, a zaplačilo z gotovino nudijo 750 evrov popusta, medtem ko izbira financiranja prinese 1.250 ugodnejšo ceno. Pri slovenskem uvozniku pravijo, da bo, tako kot doslej, veliko večino (87 odstotkov) vozil opremljenih z osnovnim bencinarjem in polovica s paketom opreme shine. Kljub monotonosti pa bodo kupci lahko svoje preference izražali na bolj vidne načine, z izjemnim naborom možnih konfiguracij. Samo karoserijskih je toliko, da bi, ob napovedni letni prodaji 1.100 primerkov, znotraj enega prodajnega meseca lahko imel čisto vsak avtomobil unikaten videz. Če k temu prištejemo še platišča, obrobe in mnoge možnosti personalizacije v notranjosti, pa bi lahko iz salonov unikati vozili celo leto.

Xiaomijeva tovarna lahko model SU7 izdela v samo 76 sekundah!

Proizvajalec pametnih telefonov in po novem tudi avtomobilov, Xiaomi, izdeluje svoj
Novice

Le za bogate izbrance: milijarder 'odrezal' hrib in zgradil zasebno dirkališče na ravni formule 1

Na Japonskem so lani zgradili prvo zasebno dirkališče. Zasnoval jo je Hermans Tilk
Novice

Dizelski motor je mrtev! Po 45 letih je veliki proizvajalec sprejel najtežjo odločitev doslej

Volvo je pravkar izdelal svoj zadnji avtomobil z dizelskim motorjem. Znamka v lasti
Novice

Sedem stvari, ki jih morate vedeti o AdBlue

Sredstvo AdBlue danes potrebuje vsak nov dizelski avtomobil. Če ga še nikoli niste
Novice

Renault v nezavidljivem položaju skuša rešiti posel

Skupina Renault se je znašla v neprijetni situaciji, saj je z Rusijo poslovno močn
Novice

E-mini s kitajskim potnim listom

V resnici se bo trivratni mini razcepil na dve različici, klasično in električno.
Novice

AVTO MEDIJA d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu. Poleg tega lahko zajemajo in obdelujejo podatke za tržne raziskave mesta contentexchange.me, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AVTO MEDIJA d.o.o.